Diversiteit anno 2016

Screen Shot 2016-08-03 at 13.15.57Diversiteit. Het klinkt zo voor de hand liggend. Echter, dat is het anno 2016 nog steeds niet. En dan heb ik het over diversiteit in de breedste zin van het woord. Terwijl diversiteit een bewezen cruciaal ingrediënt is voor het behalen van zakelijk succes voor organisaties. Kijk een naar dit artikel van Forbes of naar dit artikel uit de Harvard Business Review, om maar enkele te noemen. Desondanks is het anno 2016 nog steeds een zaak die beargumenteerd moet worden. Waar voor samengewerkt moet worden tussen organisaties en individuen. Waar concrete maatregelen nodig zijn. Het grote lek in de pijplijn van vrouwelijke academici naar topposities is genoegzaam bekend. Het lek oplossen, verdient nog steeds intensieve aandacht en bovenal: werk. Idem voor gezondheidszorg voor vrouwen. Zoek maar een op #treatmelikealady Zoek ook eens op #everydaysexism Diversiteit gaat natuurlijk voorbij gender. De wens voor diversiteit bestrijkt voor mij alle vlakken waar sprake is van een monocultuur.

Hoe een monocultuur zo komt? Daar zijn heel veel analyses over en kunnen we lang over van mening verschillen. Dat is interessant. Maar minstens even interessant is hoe we het voor elkaar gaan krijgen. Hoe krijgen we die versnelling? Hoe krijgen we het nou gewoon gedaan? Positief. Constructief. Samen. Dat is waar mijn interesse ligt.

Hoe gevoelig het onderwerp nog ligt ook t.a.v. gender, merkte ik zelf toen ik zo eens op een feest vertelde waar ik mij qua werk mee bezig houd. Ik had net een dagvoorzitterschap voor het bestuur van het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren gedaan. Nadat ik had toegelicht waar het LNVH zich sterk voor maakt, viel een aantal overigens hoog opgeleide heren met grote banen over mij en over elkaar heen om nut, doel en noodzaak van bijvoorbeeld quote voor vrouwen in de top te bestrijden. Het is aan vrouwen om met humor met sexistische opmerkingen over bijvoorbeeld het halen van koffie om te gaan. Aan gays om een kwinkslag te maken van getinte opmerkingen. Kun je dat niet? Tja, dan ben je waarschijnlijk niet geschikt…Want met maatregelen als quota “wordt het hier Noord-Korea”. Nee, dit verzin ik niet, dit is een letterlijke quote. De race was gelopen door feministen en de LBGT gemeenschap in de jaren 70. “Daar zijn we nu voorbij.”

Nee. Daar zijn we niet voorbij. Diversiteit moet in 2016 op de top van de agenda staan. Het kan niet anders. Voor mij is werken aan diversiteit vanuit een positieve, constructieve, katalyserende invalshoek in ieder geval een van de speerpunten van mijn werk. Nu. En straks. Voor zolang het nodig is. Daar sta ik voor. Daar ga ik voor. Mijn betrokkenheid bij onder meer het LNVH en landelijke partijen die samenwerken om diversiteit in wetenschap te bevorderen, koester ik. Maar het gaat natuurlijk verder dan dat. Het gaat ook om het realiseren van een sprekerspalet op congressen waar ik bij betrokken ben. Om het inzetten op positieve rolmodellen in andere projecten. Het liken en promoten van initiatieven op het gebied van diversiteit.

Dat klinkt voor mij toch erg West Europa 2016. Voor u?

 

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *