2017: impact & plezier

Screen Shot 2016-10-26 at 12.09.34Impact & plezier. Op de fiets in Myanmar werd mij duidelijk dat deze twee termen mijn leidraad voor 2017 gaan zijn. Want op zulke reizen op die manier wordt heel duidelijk hoe veel verschil je eigenlijk kunt maken. Impact op en met gebieden waar ik om geef: educatie, (gender)diversiteit, de rol van geschiedenis en cultureel erfgoed voor nu en straks, wetenschap en ondernemerschap. Niet met verbetenheid, maar met plezier. Met humor. Op lichtvoetige, doeltreffende wijze.

 

Met het eerste hoogtepunt al heel dichtbij: op 10 februari is het 100 jaar geleden dat Johanna Westerdijk de eerste vrouwelijke hoogleraar van Nederland werd. Een jubileum om te vieren! Een van de eerste dingen die ik dan ook weer op heb gepakt na is het spin-in-het-webben voor de landelijk actieve organisaties die aandacht aan dit jubileum geven. Dat inspireert me. Enorm. Het verhaal van Westerdijk natuurlijk. Maar minstens even veel: de mensen binnen de organisaties die er zo hard aan werken om dit bijzondere moment tot een katalysator voor (gender)diversiteit in wetenschap te maken. Om een rolmodel voor vrouwen in wetenschap neer te zetten. Om diversiteit veel breder dan gender te trekken en te bevorderen.

Klaarblijkelijk ben ik niet de enige die impact & plezier wil combineren in 2017 op deze terreinen. De Bijenkorf viert vrouwen en ondernemerschap in de prachtige foto’s en verhalen van topvrouwen in de She Stories van de Bijenkorf. Kracht. Intelligentie. Schoonheid. In alle vormen, soorten en maten. En omdat je nooit genoeg inspiratie kunt hebben op het gebied van impact & plezier: ga even lekker zitten voor deze documentaire over Michelle Obama.

2017: kom maar op, we gaan iets moois van en met je maken!

 

 

 

 

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *